Tips för att bli mer kreativ

Att vara kreativ ses av många som något som man antingen är eller har en fullständig brist av. Riktigt så klara gränser finns dock inte. Medan vissa har en mer naturlig förmåga till att på olika sätt vara kreativa, är förmågan samtidigt något som man faktiskt kan träna på. Därmed är det också möjligt att utveckla förmågan till att vara kreativ, både i handlingar och när det gäller lösningar på problem. Man bör samtidigt komma ihåg att det finns många olika sätt att vara kreativ på. Det behöver därför inte handla om att måla vackra tavlor eller liknande. Knepet är att hitta de kreativa lösningar som passar ens egna färdigheter så bra som möjligt.

Konsten att tänka nya tankar

När det gäller idéer och tankesätt kring att vara mer kreativ, handlar det hela till stor del om att lyckas hitta nya vinklar mot dem klassiska sätten att se på saker. Ofta kan man ge det hela någon form av twist som gör att de klassiska skapas om till något som delvis är nytt. Men det är naturligtvis inte endast med nya synvinklar som man har större chanser att fånga det kreativa, ytterligare inspiration får man ofta av de människor som man har runtomkring en själv. Umgås man med människor som är duktiga på att tänka fritt brukar man själv få det lättare att släppa loss sina egna tankar för nya typer av resultat. Men om man ska ge några konkreta tips?

Satsa på dina egna kläder som man kan känna sig fri, bekväm och sig själv i. Många märken i Sverige har både rogivande alternativ såväl som färgsprakande som verkligen kan sätta fart på tankarna. Testa dig fram med allt från svenska Hunkydory till färggranna Marni. Inspirationen kan komma från oväntade håll.

Mindre, men konkreta tips, brukar även handla om att skapa miljöer som uppmanar och lockar till kreativitet. Det kan vara genom inredningen som textiler och möbler men även med rum där man inte tillåts att vara negativ. Ofta är det vår reflex att snabbt säga nej och vara kritisk, som gör att många bra idéer aldrig får chansen till att utvecklas.