Skapande = stökigt hem?

När hösten kommer är det inte ovanligt att den kreativa och pyssliga sidan hos många av oss väcks till liv. För varje dag blir det både mörkare och kallare utomhus och vi tenderar att spendera mer och mer tid inomhus i våra hem ju längre in i hösten och vintern vi kommer. Det här är självklart inte alls något negativt, snarare tvärtom! Att bejaka sin kreativa och skapande sida är otroligt nyttigt och framförallt kul. Oavsett om det handlar om målande, skrivande av dikter, memoarer eller låttexter, stickning eller virkning, snickerier etcetera så är det kul att skapa och sysselsätta sig med något som man mår bra av och blir bättre och bättre på.

Kreativt stök

Alla som någon gång fastnat i någon typ av kreativt skapande vet hur lätt det är att bli uppslukad och nästan helt glömma tid och rum. Man kanske börjar måla tavlor och blir så inne i sitt skapande att klockan helt plötsligt är tre på natten när man inser att man inte ens har ätit middag. Det här är en underbar känsla, att brinna och känna en passion för något på ett sätt som gör att det tar över helt. Sitter man på golvet och målar tavla efter tavla finns det dock en relativt stor risk att hemmet ser ut mer eller mindre som en krigszon när man är klar. Samma sak gäller om man till exempel sitter och syr. Oavsett om det är ett virrvarr av trådar, nålar, tygbitar, mönster och material eller om det är färgpaletter, utspilld färg, kladdiga penslar och grumligt färgvatten så kan det efter flera dagar av intensivt skapande kännas otroligt tungt att börja städa upp i kaoset.

Att gå från välmående, kreativitet och passion till att helt plötsligt komma tillbaka till verkligheten som ett slag i ansiktet och ställa sig och storstäda är inget som brukar vara uppskattat. Att unna sig städhjälp är i detta läge väldigt skönt. Bor man i Stockholm kan man enkelt söka på internet efter ”Hemstädning i Stockholm” för att få upp många bra och relevanta städföretag. Genom företag som Offerta.se får man dessutom hjälp att hitta de mest pålitliga och populära företagen och får dessutom hem offerter från dessa så att man får en bra översikt över priser och erbjudanden inför sitt val. Låt inte din kreativitet förstöras på grund av något så tråkigt som städning när det faktiskt finns människor som mer än gärna hjälper dig med just detta.