Den perfekta porträttbilden

Att ta en perfekt porträttbild är inte lätt. Ofta är man ganska självkritisk och blir sällan helt nöjd med resultatet. Ett bra tips är att använda sig av lite smink, speciellt om fotograferingen sker under vintern då huden har tappar sin fina sommarbruna lyster. En bra produkt att använda inför en fotografering är mineralsmink från id. Då kan du få tillbaka lystern i din hud vilket garanterat kommer att göra skillnad på fotografiet sedan. En bra och snygg porträttbild kan du använda till många olika saker som exempelvis:

  • Konst på väggen
  • Din arbetsansökan
  • Profilbild på sociala medier
  • Till utställning

Ett bra exempel på en tillställning då det var viktigt med porträttbilder var under förra årets Pridefestival. De hade nämligen en utställning som omfattade både porträtt och modebilder. En utställning som kom att uppskattas av alla besökare som kom förbi för att titta.

Tips för en lyckad fotografering

Om du inte tar hjälp av en professionell fotograf så finns det en hel del saker att tänka på för att få till en riktigt bra porträttbild. En av de viktigaste faktorerna är ljuset, se alltid till att du har bra ljus att fotografera i så får du en finare bild.  Sedan måste man se över upplägget, vart ska bilden tas, med vilken bakgrund? Se till att ha en neutral bakgrund när du fotar ditt porträtt eftersom det är ansiktet som ska vara i fokus, inte bakgrunden. Sedan är det såklart att du använder dig av en kamera som klarar av att ta högupplösta bilder för att få ett så bra resultat som möjligt.

Lycka till!